cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Endemske vrste Miloš Tomaš

Original price was: 605.00 RSD.Current price is: 484.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Plato
  • Broj strana: 261
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja: 2013.

Nema na zalihama

SKU 26437 Kategorije , , Tag

Da li su Filmski fantomi, grupa talentovanih filmadžija koja je za račun NOB-a i KP zabeležila na umetnički način sve strahote Drugog svetskog rata na ovim prostorima, zaista postojali pa im se američko-jugoslovenskim tajnim dogovorom zatro trag i svako sećanje na njih, ili su oni, naprotiv, samo jedna od ratnih legendi?
Pričajući priču o čudesnom snimatelju i režiseru Časlavu Miljkoviću, iz ugledne buržujske beogradske porodice, koji vođen svojim darom uspeva da kamerom ovekoveči važne scene uoči i tokom Drugog svetskog rata, mladi pisac Miloš Tomaš, sugeriše nam kolika može biti snaga i neuništivost iskonskog umetničkog poriva.

U atmosferi akcionog i avanturističkog zbivanja on svog junaka smešta u istorijski važan kontekst, kada ga suoči sa kontroverznom i strasnom nemačkom rediteljkom Leni Rifenštal, a univerzalni smisao njegovog životnog dela prepoznaće se s dosezanjem mitskih dimenzija, kada, bežeći od nacista, iz jedne od kraških pećina pošalje u svet snimke nezapamćene lepote, odgonetajući tako legendu iz 15. veka o velikom zmaju, ali i stapajući se s njom istovremeno.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi