cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Sudija smrti – Miroslav Todorović

Originalna cena je bila: 990.00 RSD.Trenutna cena je: 742.50 RSD. Sa PDV-om

Istina o suđenju Draži Mihailoviću i njegovoj likvidaciji

 

  • Izdavač: Leo Commerce
  • Broj strana: 392
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Broš
  • Format: 140mm x 205mm
  • Godina izdanja: 2011

Na zalihama

„Đeneral Mihailović hteo je da srpski mrak i bespuće borbenoslobodarski premosti ali je upao u procepe srpskog nadnacionalnogtumaranja, u ime intelektualističkog jugoslovenstva i pučkogproleterskog internacionalizma, u ime građanskog demokratizma imondijalizma. Predvodnik pokreta za opstanak bio je prosto nateranda vuče kola, već razbijene države, dok je njegov suparnik Tito,sledio cilj bez obzira na srpske žrtve. I stigao do pobede uzupotrebu srpske borbe i saveznika.
Da bi ova pobeda bila konačna, trebalo je ukloniti i srpskinacionalni pokret i njegovog komandanta, snagu koja je jedinaugrožavala Brozov velikohrvatski cilj, antisrpske dezintegracioneprojekte.

Trebalo je ukloniti i drugi simbol srpskogegzistencionalnog lomatanja – generala Nedića.
Tek tada je mogao da korača putem obmana do sveta iluzija. Preprekeje uklonio ideologizatorskom rukom gladnog srpskog skorojevićkogzanesenjaka. Ali Mihailovićev krvnik ni pretpostavljao nije da jetime otvorio, đeneralov put u legendu.
Posle saznanja dobijenog iz dokumentovane i znalački sačinjeneknjige, Miroslava Todorovića „Sudija smrti“, na kakav je način ovajcilj ostvaren, knjigu koju će bez svake sumnje čitati desetinehiljada ljudi – sigurno je da će legenda o Draži prerasti u legenduo uzaludnosti i mučeništvu čitavog jednog naroda.
Da li će strašna smrt đenerala biti i poslednja opomena njegovomrodu, uvod u temeljna preispitivanja njegovog hoda po mukamabespuća? Da li će Srbe napokon pokrenuti nova „svetlost tame“ kojaizvire iz njihovih novih razvalina, da li će ih pokrenuti tragedijakoja pokazuje da je umorstvom nacionalne dimenzije srpskog pokretaotpora đenerala Draže, nestala i velika prilika i za svesrpskuobnovu i ujedinjenje i za jugoslovensku rekonstrukciju na etničkojosnovi? U jedno sam siguran: mesto strašnog umorstva Dragoljuba -Draže Mihailovića, postaće kultno mesto , koje će narodpreimenovati u Dražina Ada. Vidim na njemu i spomenik đeneralu,monument opomene, opamećivanja i simbol pomirenja. Svetionik zaotrežnjenja i uporište novog oslobodilačkog početka“.
Izvod iz recenzije Prof. Dr Veselin Đuretić

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi