cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Istorija starog sveta – I tom: Prve civilizacije Suzan Vajs Bauer

1,186.90 RSD Sa PDV-om

Izdavač: Laguna

Broj strana: 496
Pismo: Latinica
Povez: Broširan
ISBN:  978-86-521-2611-8
Format: 13×20 cm
Godina izdanja: 21. septembar 2017.

Nema na zalihama

SKU 31183 Kategorija Oznake ,

Istorija starog sveta u tri toma prikazuje razvoj prvih civilizacija na potezu od Mediterana, preko Bliskog istoka i Indije sve do istočne Azije i obala današnje Kine, zadržavajući se na posebnostima svake od njih, prateći ih kroz vreme od začetka ljudskih društava sve do cara Konstantina.
Bogato opremljena mapama i vremenskim trakama, knjiga čitaocu pruža jedinstvenu priliku da stekne jasan uvid o prostoru o kome se govori, protoku vremena i kulturnoj povezanosti, a pre svega ona pripoveda o ljudima i njihovim životima, što ovoj istoriji daje posebnu punoću i živost ali i mogućnost da čitalac shvati vreme, običaje i ličnosti starog sveta.

I TOM
Poštujući princip da istoriju piše samo na osnovu dokumenata, autorka nas uvodi u priču sa prvim jasnim tragovima civilizacija u oblasti Plodnog polumeseca, oko reka Tigar i Eufrat, da bismo uz deltu Nila, dolinu Žute reke i reke Ind, krenuli na putovanje kroz vreme, stvarajući živopisnu sliku prošlosti. Ritmično se smenjuju prikazi Sumeraca, starih Egipćana, harapskih naroda Indije, sredozemnih kultura, Asiraca i mudrih kineskih vladara. Pred vama je izuzetna, pažljivo pisana, uzbudljiva istorija prvih civilizacija, njihovog stvaranja, borbi koje su vodile, i laganog gašenja koje je usledilo da bi na njihovim osnovama nikle nove tvorevine o kojima je reč u drugom tomu.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi