cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Pomoć – Garet Kajzer

Original price was: 726.00 RSD.Current price is: 363.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Narodna knjiga
  • Pismo: Latinica
  • Format: 21cm
  • Br. strana: 284
  • Povez: Tvrd
  • Autor: Gardet Kajzer
Kategorije ,

To je primarni povik, prva reč u željenoj reklami, poslednja reč na tulbanu kompjuterskog ekrana. Pesma Bitlsa, molitva bogovima, razlog zašto tipičan Amerikanac upire prstom u vas. Ono što dobijamo u maloj količini, ono što bismo mogli koristiti malo više, ono što smo samo pokušavali da uradimo kada nas strašno pogrešno shvate. Bez čega će nam biti savršeno dobro, hvala lepo.

To nas čini ljudskim bićima. Može nas naterati da patimo. Može nas učiniti uobraženima. Može napraviti svu razliku u svetu. Može da izostane.

U ovoj knjizi Geret Kajzer pokreće pitanje koje mi postavljamo svakog dana i u svakoj vezi koja nas se tiče. Šta se podrazumeva pod tim pomoći? Kada se naša pomoć izjednačava s preprekom? Kada dobijamo manje pomoći-ili više-nego što zapravo želimo? Kada se zavaravamo u ime pomaganje nekome drugom?

Izvlačeći primere iz istorije, književnosti, neposrednih intervjua i ličnih anegdota, knjiga Pomoć nas poziva da razmišljamo šta je na kocki kad god jedno ljudsko biće pokuša da pomogne nekom drugom. Od biblijskog Dobrog Samarićanina do savremenih filantropa, od junačkih žrtava u vreme političkih ugnjetavanja do dilema koje izjedaju u vreme svakodnevnih pritisaka, Geret Kajzer nas vodi na jedno putovanje koje se iznenada daleko prostire, ali nikad dalje od mesta gde živimo. On nas podseća da u našoj neprestanoj potrebi da pomažemo, i u našim čestim zbrkama kako i kad da pružimo pomoć, nismo sami.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi