cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Hohštapler – Miroslav Todorović

Original price was: 1,089.00 RSD.Current price is: 871.20 RSD. Sa PDV-om

Hohštapler – Miroslav Todorović

Demistifikacija „hohštaplerovog“ porekla, tvorca komunističke Jugoslavije, stvorene da potone u sopstvenoj krvi, istovremeno je i opomena lakovernima da se ne unesrećuju, predajući se pohlepnim i pohotnim vlastodršcima.

  • Žanrovi: Autobiografije i biografije
  • Izdavač: Leo Commerce
  • Broj strana: 340
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broš
  • Format: 150mm x230mm
  • Godina izdanja: 2014.
  • ISBN: 9788679503107

Na zalihama

Hohštapler – Miroslav Todorović

Knjiga Hohštapler – Miroslav Todorović, govori o podnaredniku austrougarske carevine, Josipu Brozu, koji je ratujući pod njenom zastavom u sastavu zloglasne „42. Vražje divizije“, zavrednio srebrnu medalju za hrabrost, nabijajući na bajonet prekodrinsku srpčad. Taj Hitlerov školski drug iz Pečujskog divezantskog centra (1913), takoreći po svršetku Prvog svetskog rata, stavio se na čelo srpskog naroda koga je zavojevački satirao, nastavljajući da ga uništava, menjajući mu nacionalnu suštinu, duhovno biće i genetsku osnovu „tako da za 200 godina nestane, a za 50 ne sazna ko je on“. I evo još se prebrojavaju smrtno nastradali koji su samo pokušali da obelodane ko je „On“, i kako je od svetskog pustolova postao polupismeni seljačić Josip Broz iz Kumroveca, kao i oni koji su nazreli sile koje su ga učinile moćnijim i od jednog Staljina, fabrikanta smrti 20 miliona Sovjeta.

Demistifikacija „hohštaplerovog“ porekla, tvorca komunističke Jugoslavije, stvorene da potone u sopstvenoj krvi, istovremeno je i opomena lakovernima da se ne unesrećuju, predajući se pohlepnim i pohotnim vlastodršcima.

Miroslav Todorović biografija:

Miroslav Todorović je rođen 1941. godine u Kruševcu. U gradu pod Bagdalom završio je osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Po zanimanju je advokat. Član je Udruženja književnika Srbije i osnivač Društva sudija Srbije. Objavio je romane: „Greh” i „Sudija smrti”, zbirke pripovedaka „Kockareva žena” (prevedeno na nekoliko jezika), „Rodi me, majko, ponovo”, „Bekstvo od smrti”, „Ogrlica”, publicistička dela „Ima nade za narkomane”, „Jugosloveni u inostranstvu i stranci u Jugoslaviji”, „Advokat” i mnoga druga. Pisao je i piše u nedeljnicima „Nin”, „Duga”, „Politika”, „Bazar”, „Svedok”, „TV revija”, književnim i dnevnim listovima. Uspešno se ogledao u esejističkoj građi i stručnoj literaturi. Jedan je od utemeljivača narodnog pokreta „Otpor”. U svojoj struci poznat je kao pobornik nezavisnog i samostalnog pravosuđa.

U izdanju Leo commerca objavio je tri knjige: Sudija smrti, Hohštapler i Zaboravljeni srpski vladari i njihove zemlje.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi