Praznici i slave srpske pravoslavne crkve Katarina Lukić Suvački, Jovica Suvački

600.00 RSD Sa PDV-om

Neophodno štivo u sezoni predsojećih praznika i slava, kako za čitanje, tako i za poklon.

 

  • Izdavač: Pravoslavna akademija nauka, umetnosti, veština i inovacija
  • Broj strana: 232
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Broširan
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja:  2017.

Nema na zalihama

SKU 31217 Kategorija Oznake , , ,

Opis

Praznici i slave Srpske pravoslavne crkve izdanje je Pravoslavne akademije nauka, umetnosti, veština i inovacija Srbije, izdata sa blagoslovom i pod pokroviteljstvom Njegove svetosti patrijarha vaseljenskog Bartolomeja Prvog. U ovoj knjizi autori opisuju sve najveće praznike i slave kod Srba. Ona ne svedoči samo o duhovnosti srpskoga naroda, već i o bogatoj narodnoj kulturi koja je sačuvana i do naših dana, a koja je manifestovana u narodnim običajima prenošenim s kolena na koleno.

            Srbi pravoslavne vere vole da slave i praznuju, da slave svoje slave i da idu kod drugih, ali veoma često oni koji slave malo znaju o liku i delu svoga sveca i zaštitnika njihove kuće, te im ova knjiga umnogome može pomoći – knjiga je tu da neke od vas podseti, a druge, mlađe, da poduči tome.

 

            Zahvaljujući pomnom i studioznom radu autora imamo priliku da saznamo sve o delu i liku sveca kojeg slavimo, kao i o našim običajima, ali knjiga je, kako navode autori, napisana bez visokih naučnih pretenzija, običnim jezikom, za obične ljude. Potrebno je istaknuti da je knjiga suštinski sadržajna, ali ne i opširna, kao i da je praktična – slave i praznici prikazani su po mesecima, sa kratikim sadržajem i opisom sveca.

 

Slave i praznici sa simbolikom i strukturom koju nose sa sobom, iako u savremenom dobu dobijaju i novi oblik proslavljanja, u srpskom narodu se poštuju, održavaju i oživljavaju shodno potrebama vremena, kodeksu ponašanja i nastojanju očuvanja identiteta. U ovoj knjizi sabrano je sve što treba da znate o svom duhovnom nasleđu i njen sadržaj vam omogućava da na pravi način očuvate svoju porodičnu tradiciju.

 

        Kada se uzme u obzir sve ovo, shvatamo da je knjiga Praznici i slave Srpske pravoslavne crkve neophodno štivo u sezoni predsojećih praznika i slava, kako za čitanje, tako i za poklon.

 

Dostupno u:

Leo Commerce online prodavnici
Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!