cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

ŠEST TJUDORSKIH KRALJICA: KATARINA ARAGONSKA – PRAVA KRALJICA

Originalna cena je bila: 1,868.90 RSD.Trenutna cena je: 1,681.90 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Laguna
  • Broj strana: 704
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • ISBN:   978-86-521-2794-8
  • Format: 13×20 cm
  • Godina izdanja: 23. novembar 2017.

Nema na zalihama

SKU 32243 Kategorija Tag

Doba Tjudora poklapa se s decenijama kada Engleska, nakon strašnih epidemija kuge i propadanja poljoprivrede u XV veku, započinje novi uspon. Država je dovoljno jaka i spremna da doživi procvat. Jedino što bi moglo da je bitno ugrozi jeste građanski rat, a da se građanski rat ne bi dogodio, novouspostavljena dinastija mora se produžiti. U takvim je okolnostima prvi Tjudor, kralj Henri VII, odabrao za suprugu svome starijem sinu Arturu Katarinu Aragonsku, najmlađu ćerku slavnih španskih vladara Ferdinanda i Izabele.
Šesnaestogodišnja Katarina je dovedena u Englesku. Odgajana je da bude skromna, poslušna i posvećena.

Bez porodice koja joj nedostaje, sasvim sama u novoj zemlji, ona nema poverenja ni u koga, niti ima ikog da je zaštiti. Nakon Arturove prerane smrti, umesto da vrati nesuđenu englesku kraljicu roditeljima, čime bi izgubio snažnu vezu s moćnom Španijom, Henri VII odlučuje da uda Katarinu za svoga mlađeg sina Henrija.
U novom braku Katarina će se suočiti sa užasnim neuspehom da rodi zdravog naslednika gubeći pritom sve više politički uticaj i postepeno padajući u nemilost.
Prepuna živopisnih detalja, bitnih podataka i odličnih prikaza tog doba, Katarina Aragonska je poslastica za svakog ljubitelja istorije, političkih intriga i dvorskih ljubavnih zapleta.
„Ovaj roman pruža zanosnu sliku ličnog života kraljice Katarine iza kulisa složenih i podmuklih političkih spletki tjudorskog dvora. Podrobno istraživanje Alison Vir, ujedinjeno sa saosećanjem prema junakinji priče, stvara blistav i neodoljiv portret ’prave kraljice’.“ Historical Novels Review

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi