Zabava može da počne Nikolo Amaniti

672.10 RSD Sa PDV-om

  • Izdavač: Plato
  • Broj strana: 295
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Broširan
  • Format: 21 cm

Nema na zalihama

SKU 20685 Kategorije , Tag

Pozornica zbivanja u najnovijem Amanitijevom romanu je rimski park Vila Ada; koji je u jednom trenutku svoje duge i burne istorije postao privatno vlasništvo jednog od italijanskih kontroverznih bogataša.
Na eksatravagantnoj zabavi koju je on upriličio na svom imanju, a doskorašnjoj gradskoj oazi nedirnute prirode, okuplja se kompletni rimski džet-set: od političara, preko filmskih i estradnih zvezda do fudbalera.
U centru radnje Amaniti stavlja Fabricija Čibu, istaknutog i priznatog pisca, koji se nalazi u emotivnoj i stvaralačkoj krizi i četvoro predstavnika jedne od „uglednijih“ satanističkih sekti.
Plan ovih pozitivnih negativaca da naprave skandal od te zabave izvodeći satanistički obred nad poznatom glumicom, preobraziće se mimo njihove volje u stihiju i katastrofu velikih razmera, kada se ispostavi da u katakombama parka već 40 godina žive olimpijski sportisti, emigranti iz Sovjetskog Saveza.
Ova burleska ili „urnebesna tragedija“ koju nam Amaniti daruje, zabada svoje oštrice u neke bolne tačke savremenog (italijanskog) društva i kao i u ostalim romanima fino senči i pronalazi ljudskost u onim junacima koji su unapred određeni kao „ružni, prljavi i zli“.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi