cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Hronike Crvenog kralja 2: Kamenje Rejvenglasa – Dženi Nimo

Original price was: 831.60 RSD.Current price is: 581.90 RSD. Sa PDV-om

Hronike Crvenog kralja 2: Kamenje Rejvenglasa – Dženi Nimo

Noć je bila oštra i hladna. Beli pokrivač od mraza prekrio je drveće i poljane. Reke i potoci svetlucali su kao srebro koje se topi. Timoken je duboko disao udišući čisti vazduh slobode.

Timoken, dečak – čarobnjak, pobegao je iz svog doma u Tajnom kraljevstvu i otputovao u Britaniju. Ali nove opasnosti vrebaju ispod drveća, i novi neprijatelji žele njegov čarobni mesečev plašt…

  • Izdavač: Leo Commerce
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • ISBN: 9788679502308
  • Format: 13×20 cm

Na zalihama

Hronike Crvenog kralja 2: Kamenje Rejvenglasa – Dženi Nimo

Noć je bila oštra i hladna. Beli pokrivač od mraza prekrio je drveće i poljane. Reke i potoci svetlucali su kao srebro koje se topi. Timoken je duboko disao udišući čisti vazduh slobode.

Timoken, dečak – čarobnjak, pobegao je iz svog doma u Tajnom kraljevstvu i otputovao u Britaniju. Ali nove opasnosti vrebaju ispod drveća, i novi neprijatelji žele njegov čarobni mesečev plašt.

Zajedno sa svojom vernom kamilom Gabarom i strogim čarobnjakom Erijem, Timoken mora da pronađe mesto koje mu je sudbina odredila da na njemu izgradi veliki zamak. Ali vladari Britanije nisu spremni da dele svoje kraljevstvo. Ako Timoken želi da tu osnuje svoj dom, moraće za to da se bori…

Iz sadržaja knjige Hronike Crvenog kralja 2: Kamenje Rejvenglasa – Dženi Nimo

Prolog
1. Strela
2. Bekstvo
3. Deca s drveća
4. Magična životinja
5. Kula udovica
6. Smrtonosni pesak
7. Poluuvo i Crvljiva Jabuka
8. Erijev san
9. Aždaja
10. Brojčano nadmoćne životinje
11. Začarani zid
12. Duhovi predaka
13. Ruševina
14. Gospa od Razora
15. U zamku Melinta
16. Crni lovački psi
17. Vojnici iz Rejvenglasa
18. Nestajanje
19. Čarobnjakov unuk

Iz uvod knjige Hronike Crvenog kralja 2: Kamenje Rejvenglasa – Dženi Nimo

„Ovde je stajao dvorac“, smelo reče Timoken, „ali srušio se za samo jedan dan. Da li si ti to učinila?“

Žena se bezdušno nasmešila. Oči su joj bile hladne i prazne. Ispružila je ruku i rekla: „Daj mi taj divni ogrtač i dobićeš natrag svoj dvorac.“

„Nikad!“, uzviknu Timoken. „Zadržaću ogrtač, ali ću i povratiti zamak, uprkos tvojoj magiji.“

Ženine oči pocrneše. Njene beskrvne usne polako su se razdvojile i začuo se stravičan krik. Već u sledećem trenutku letela je ka Timokenu. Ispružila je ruke tako da su joj crni nokti bili upereni ka njegovom vratu.

Iz prologa knjige Hronike Crvenog kralja 2: Kamenje Rejvenglasa – Dženi Nimo

Afrikanac Timoken pre godinu dana stigao je u Britaniju sa sestrom Zobejdom i decom koju je upoznao u Francuskoj: Berenisom iz španskog kraljevstva Kastilje i Mebonom, Edernom, Girintom i Piridurom iz Britanije. Čarobnjak Timoken spasao ih je od bande otmičara.

Dečaci su ubedili Timokena da otputuje s njima u Britaniju, a pridružila im se i Berenisa, devojčica avanturističkog duha. Tokom dugog i opasnog putovanja stvorili su vezu odanosti i prijateljstva, za koju su znali da je nikad ništa ne može raskinuti. Timoken im je napravio začarane mačeve i štitove, koje su ukrasili izabranim simbolima: medved za Mebona, koji je najstariji i najjači, orao za crvenokosog Ederna, koji je želeo da leti, riba za Girinta, čiji bistar glas podseća na žubor potoka, i vuk za Piridura, koji ima duge i oštre zube. Berenisa je volela da trči i zato je izabrala zeca. Timokenov štit ukrašavalo je plamteće sunce – uspomena na Afriku.

Nakon što im je kraljevstvo pokoreno, Timoken i njegova sestra proveli su dvesta godina lutajući svetom u potrazi za novim domom. Četvorica Britanaca rođena su u zamku Melinta i njihov princ pružio je Timokenu i njegovoj sestri toliko srdačnu dobrodošlicu da su oni prvi put od početka svog lutanja osetili da su pronašli dom…

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi