cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Srce joge – T.K.V. Desikačar

Original price was: 1,815.00 RSD.Current price is: 1,452.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Babun
  • ISBN:978-86-83737-90-1
  • Broj strana :270
  • Povez: Broširan
  • Format:20 x 24 cm
  • Pismo :Latinica

Nema na zalihama

SKU 29463 Kategorije , Tag

Šri Tirumalaj Krišnamačarja, koji je živeo preko sto godina, bio je jedan od velikih jogina savremenog doba. Elementi Krišnamačarjinog učenja postali su poznati širom sveta zahvaljujući delima B.K.S. Ajengara (B.K.S. Iyenagar), Patabi Džojs (Pattabhi Jois) i Indra Devi (Indra Devi), koji su svi bili Krišnamačarjini učenici. Krišnamačarjin sin T.K.V. Desikačar živeo je sa svojim ocem i učio od njega, pa danas nastavlja da podučava Krišnamačarjinu jogu u punom spektru. Desikačar je zasnovao svoj metod na Krišnamačarjinom glavnom učenju prema kome se vežbe moraju stalno prilagođavati promenljivim potrebama pojedinca kako bi se iz njih izvukao maksimalan terapeutski efekat.

Srcu joge Desikačar daje esenciju očevog sistema, i otkriva nam sopstveni praktični pristup, koji opisuje kao „program za kičmu na svim nivoima – fizičkom, mentalnom i duhovnom“. Ovo je prvi tekst o jogi u kome je, korak po korak, objašnjen metod za razvijanje kompletne prakse na osnovu drevnih jogičkih principa. Desikačar se bavi svim elementima joge – položajima i kontrapoložajima, svesnim disa­njem, meditacijom i filozofijom – i pokazuje kako učenik joge može da razvije sopstveni pristup i praksu zasnovanu na njegovom trenutnom stanju zdravlja, dobu, kao i njegovoj profesiji i načinu života. Krišnamačarja je izuzetno cenio Patanđelijevu Joga Sutru, koja je ovde u potpunosti data u prevodu Desikačara i sa njegovim komentarima. Drugo izdanje Srca joge uključuje još i Joganđališaram – trideset i dve pesme koje je napisao Krišnamačarja, u kojima je data suština njegovog učenja što Srce joge čini prekretnicom u prenošenju učenja joge u odnosu metode drevnih učitelja.

Po obrazovanju građevinski inženjer, T.K.V. Desikačar živeo je sa svojim ocem i učio od njega sve do očeve smrti 1989. godine. Svoj život je posvetio podučavanju ljudi, ma kog porekla oni bili i ma kojim sposobnostima raspolagali, i trenutno predaje u školi koja je u znak sećanja na njegovog oca podignuta u Madrasu, a takođe drži predavanja širom Evrope, Amerike, Australije i Novog Zelanda.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi