cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Moj rođak sa sela – Radoslav Pavlović

Original price was: 605.00 RSD.Current price is: 302.50 RSD. Sa PDV-om

Televizijski roman

 

  • Izdavač: Beogradska knjiga
  • Broj strana: 380
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Broširan
  • Format: A5
  • Godina izdanja: April, 2010
  • ISBN: 9788675902478
SKU 18621 Kategorije ,

Rekordna gledanost i popularnost „Rođaka sa sela“ najvažnije su ocene i priznanje piscu za vrednost učinjenog.

Pokazalo se da vrednosti umetničkog ostvarenja mogu biti u saglasnosti sa tiražom i rejtingom. Posle čitanja ovog televizijskog romana sve nam je potaman i sve je u nekakvom, u gotovo idealnom, skladu.

Drakča i Vrana i svi ostali likovi iz briljatne televizijske serije koja je bila rekorno gledana i čiji se nastavak sa velikim nestrpljenjem iščekuje, kreću se kroz radnju romana kao idealno srasli književnoj imaginaciji autora i našem zamišljanju.

Zaplete u porodici Malešević i skokovitu sudbinu „novoseljaka“, visoko obrazovanog i uspešnog obaveštajca, ali i poštenog čoveka, „odvratnog idealiste“ Vranića, što su dve noseće fabulne linije ovog televizijskog romana, kao i nekolike prateće, paralelne i s glavnim tokovima isprepletene priče i njihove aktere, i dalje je zanimljivo pratiti na nivou životne pojavnosti i događajne dinamike.

Pavlović znalački krmani svojom pričom, smenjuju se pretežno kratke, ali iznutra čvrsto motivisane i povezane sekvence, s tek ponekim iskušenjem razvučenosti, zamora i izvesnog pada ritma (više u televizijskoj seriji nego u pisanom tekstu), likovi se dodatno profilišu i individualno opravdavaju, tako da se knjiga čita u jednom dahu i teško ispušta iz ruku.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi