cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Dete na stepenicama

Original price was: 658.90 RSD.Current price is: 526.90 RSD. Sa PDV-om

  • Autor: Branislav Bjelica
  • Izdavač: Laguna
  • ISBN: 978-86-521-1824-3

Nema na zalihama

SKU 29064 Kategorije ,

Knjiga koja će vam slomiti srce.

Upoznajte Branislava. On ima devet godina. Nema prezime, nema majku, nema oca, rodbinu, školske drugove… i zna da neće dugo živeti.

Branislav je stvaran, ali za svet kao da ne postoji. Svako ga može čuti, videti, dodirnuti, i lekar, i socijalni radnik, i policajac, ali to nije dovoljno – on nije evidentiran, uz njegovo ime ne stoji broj. A bez broja niko ne može biti ozbiljno shvaćen. Njemu samom najteže je da shvati koliko dugo žive deca. Uprkos toj misli, uprkos strahu, uprkos ljudima o koje se odbija kao o hladne zidove, Branislav pronalazi smisao svog kratkog života. Ne trudeći se da se nametne svetu od kojeg mu zavisi život, britkim umom i čistim srcem deteta stvaraće svoj svet u ogledalu i pružiti nam duboko uznemirujuću i bolno neprihvatljivu sliku stvarnosti.

Dete na stepenicama potresna je priča o odrastanju bez uporišta i nemogućnosti postojanja, roman koji kida utrobu neiskvarenom dečjom filozofijom i podsećanjem na ono što čovek, kad sazri, zaboravi da je bio – pametno i dobro dete.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi