cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Zanimljiva gramatika Milan Šipka

Originalna cena je bila: 1,287.00 RSD.Trenutna cena je: 878.90 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Promotej
  • ISBN: 9788651533856
  • Broj strana: 311
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Tvrd
  • Format: 20 cm

Nema na zalihama

Ova knjiga je zbirka neobičnih priča o jeziku, njegovoj gramatičkoj strukturi i pravopisu. Za razliku od tradicionalnih gramatika i priručnika, ovde čitalac nije puki primalac (suvoparnih i dosadnih) gramatičkih pouka, nego misaono i emocionalno angažovani učesnik u uzbudljivom otkrivanju suštine jezičkih pojava.

Tako se u saradnji s čitaocem stvari isteruju na čistinu, otklanjaju zablude i pogreške, a saznavanje standardne jezičke norme dolazi na kraju kao plod zajedničkog traganja i vredna nagrada za uloženi trud. U toj originalnosti, privlačnosti saznajnog puta osnovna je draž „“Zanimljive gramatike““.

Dr Milija Nikolić
Neposredan, lak i duhovit način kazivanja o gramatičkim i pravopisnim pitanjima, uz maksimalno angažovanog čitaoca, pored ostalog i preko različitih jezičkih igara: zagonetki, pitalica, rebusa, slagalica, anagrama i dr., nudi nastavnicima srpskog jezika u našim školama inventivno polazište za obradu jezičkog gradiva na redovnim časovima, ili u radu lingvističkih sekcija, a učenicima i svim onima koji se zanimaju za jezik i jezičku pravilnost, zanimljivo štivo koje će im omogućiti da prošire i prodube svoja znanja o jeziku.
Dr Sreto Tanasić

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi