cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Poslednji obredi – Jursa Sigurdardotir

Original price was: 605.00 RSD.Current price is: 363.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Leo commerce
  • ISBN: 978-86-7950-030-4
  • Broj strana: 360
  • Povez: Broširan
  • Format: 135mm x 205mm

Nema na zalihama

SKU 12056 Kategorije , ,

Islandski roman o tajnim simbolima, srednjevekovnim vradžbinama i modernom ubistvu. Protagonista ovog očaravajućeg prvenca koji je izazvao međunarodnu senzaciju i objavljen u trideset zemalja je Tora Gudmundsdotir, pametna, seksi advokatica i istraživačica čija potraga za modernim ubicom otkriva krajnje neobično – i izopačeno – poglavlje islandske prošlosti.

Pošto je na univerzitetu u Rejkjaviku otkriveno telo mladog nemačkog studenta – iskopanih očiju i sa neobičnim simbolima urezanim na grudima – policija brže bolje hapsi prvog osumnjičenog.

Međutim, porodica žrtve nije ubeđena da u pritvoru drže pravog čoveka, i traži od Tore Gudmundsdotir, pravnog zastupnika i samohrane majke dvoje dece, da ispita slučaj. Nude joj pozamašni honorar koji bi ovoj ženi advokatu koja pokušava da se dokaže i njenoj deci bar malo olakšao život. Tora i Metju Rajh, njen novi saradnik, ubrzo otkrivaju neke neobične stvari o preminulom studentu: Bio je opsednut jezovitom istorijom mučenja, pogubljenja i lova na veštice u ovoj zemlji – tema je tim čudnija jer su, za razliku od lova na veštice u ostalim zemljama, na Islandu meta bili muškarci… a ne žene.

Kopajući sve dublje, Tora i Metju uspostavljaju vezu između davnašnjih običaja i ubistva studenta. Senka mračne tradicije skriva tajne kako u prošlosti tako i u sadašnjosti, i istražitelji uskoro uviđaju da ništa nije onako kako izgleda… i da nikome ne mogu da veruju.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi