cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Pariz – I tom
Edvard Raderfurd

Original price was: 1,318.90 RSD.Current price is: 1,188.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Laguna
  • Broj strana: 572
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • ISBN: 978-86-521-2548-7
  • Format: 13×20 cm
  • Godina izdanja: 9. jun 2017.

Nema na zalihama

SKU 14878 Kategorija Oznake ,

Pariz. Grad snova. Grad raskoši. Grad svetaca i naučnika.
Grad veselja.
Leglo poroka.
Za dve hiljade godina, Pariz je video sve.
Iz pera Edvarda Raderfurda, velikog majstora istorijskih romana, stiže zadivljujući ep o veličanstvenom gradu Parizu. Šetajući tamo-amo kroz vreme, niti fabule se razvijaju kroz intimne i uzbudljive priče o samootkrivanju, rastrzanosti i odanosti, i dugo čuvane tajne.

Dok likovi odrastaju, traže svoju sreću, zaljubljuju se i odljubljuju, roman prati plemiće koji tvrde da potiču od junaka proslavljene Pesme o Rolandu, zatim jednu skromnu porodicu, koja predstavlja oličenje ideala Francuske revolucije, braću iz sirotinjske četvrti iza Monmartra, od kojih jedan radi na izgradnji Ajfelove kule, dok se drugi prepušta podzemlju u okolini Mulen ruža; i, konačno, trgovce koji su sve izgubili za vladavine Luja XV, ponovo se uzdigli u doba Napoleona i pomogli da Pariz postane važan centar kulture i umetnosti, što je ostao do danas. Uz Raderfurdovu nenadmašnu mešavinu temeljnog izučavanja i pripovedačkog dara, ova odvažna priča bleštavo dočarava prizore, mirise i ukuse Grada svetlosti.

„Saga koja obiluje istorijskim pojedinostima i mnoštvom raznovrsnih likova, izmišljenih i stvarnih, obuhvatajući vekove i naraštaje. Ali Pariz, sa svojom umetnošću, arhitekturom, kulturom i modom, bez sumnje je glavni junak ove knjige.“ Fort Worth Star-Telegram

„Neizvesnost, intrige i ljubav čekaju na svakom uglu.“ Asbury Park Press

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi