cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Oštrica brijača Vilijam Somerset Mom

Original price was: 1,208.90 RSD.Current price is: 1,089.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Laguna
  • Broj strana: 432
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • ISBN: 978-86-521-2329-2
  • Format: 13×20 cm
  • Godina izdanja: 23. decembar 2016.

Nema na zalihama

SKU 30736 Kategorija Tag

„Mom je veliki umetnik… Genije.“ Teodor Drajzer
Roman koji je ostavio neizbrisiv trag na brojne generacije čitalaca
Ništa na svetu nije trajno, i glupo je od nas da tražimo da išta potraje, ali je svakako još gluplje da ne uživamo u onome što imamo dok imamo. Ako je promena suština života, čovek bi pomislio da je jedino razumno na promeni i zasnivati našu filozofiju.

Mladi Amerikanac Lari Darel na putu je da osvoji svet kao uspešni broker. Međutim, traume koje je Lari doživeo kao borbeni pilot u Prvom svetskom ratu sprečavaju ga da se vrati svom pređašnjem životu. Kaže da želi „da skita“.

Tako počinje njegova potraga za odgovorima na pitanja o suštini života, putovanje koje ga vodi od pariskih kafea preko rudnika uglja i nemačkih biblioteka do gurua u Indiji.

Kada je Somerset Mom objavio Oštricu brijača 1944, svet je bio umoran i skrhan nakon petogodišnjeg rata, a njegova priča o Lariju Darelu donela je egzotiku, eskapizam, ali i nadu. U Larijevoj potrazi za smislom života ne samo da odjekuju frustracije „izgubljene generacije“, već se proročki nagoveštava atmosfera svojstvena studentskoj revoluciji 1968. i hipi pokretu.

U Americi je knjiga za samo godinu dana nakon objavljivanju prodata u preko tri miliona primeraka, da bi dve godine kasnije po njoj bio snimljen i holivudski film.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi