cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Crnogorske princeze

Original price was: 658.90 RSD.Current price is: 526.90 RSD. Sa PDV-om

  • Autor: Isidora Bjelica
  • Izdavač: Laguna
  • ISBN: 978-86-521-2724-5

Nema na zalihama

Otkrijte kako su četiri crnogorske princeze odredile sudbinu savremene Evrope.

Opčinjavajuće životne priče četiri žene – princeze i majke – koje su živele onako kako su same htele i borile se za ono u šta su verovale.

Anastasija, Milica, Jelena i Zorka, četiri kćerke kralja Nikole Petrovića, bile su prelepe, slobodoumne i moderne princeze koje su živele onako kako su želele, na sreću, uvek uz podršku svog mudrog oca savremenih shvatanja. Anastasijino kršenje društvenih kodeksa, venčanje za brata sestrinog muža, razvod u četrdesetoj, Miličina inicijacija u ezoterijske evropske krugove i veze sa magovima; Jelenino preobraćenje u rimokatoličku veru i njen odnos sa Musolinijem; Zorkina žustrina i želja da postane kraljica – nisu njihove slabosti, kako bi se iz plemenske svesti moglo misliti, već najsvetliji i najlepši trenuci ženske slobode i emancipacije. Sa druge strane, ova knjiga pruža svim čitaocima otvorenog uma dosad neprevedene tekstove i izvode koji su bili bezrazložno skrivani.

Ove četiri neobične, hrabre i emancipovane princeze naučile su nas ono što su uvek činile – da nikad ne zaboravimo svoje poreklo.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi