cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Sufizam – Rejnold Nikolson

Originalna cena je bila: 508.20 RSD.Trenutna cena je: 407.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Babun
  • ISBN:978-86-83737-12-3
  • Broj strana :128
  • Povez: Broširan
  • Format:14 x 20 cm
  • Pismo :Latinica

Nema na zalihama

SKU 22960 Kategorija Tag

U ovom klasičnom delu dr Nikolson, jedan od naj­ve­ćih stručnjaka na polju islamskog misticizma, či­taocu utire put ka ozbiljnom proučavanju islamskog misticizma. Gospodin Nikolson crta konture sufizma i religiozne filozofije islama opisujući pojedine principe, metode i glavne odlike unutrašnjeg života karakteristične za muslimane svih klasa počev od osmog veka pa sve do današnjih dana. U knjizi imamo priliku da pročitamo mnoge retke izvode, koje je uglavnom sam autor preveo sa arapskog i persijskog  originala.

„Sufizam je kao religiozna filozofija islama u najstarijoj poznatoj definiciji opisan kao ‘poimanje božanske stvarnosti’. Muhamedanski mistici vole da sebe nazivaju Ahl al-Hak, ‘sledbenici Stvarnog’. U pokušaju da izloži njihove glavne doktrine Nikolson u izvesnoj meri koristi materijal o istoriji islamskog misticizma prikupljan tokom poslednjih dvadeset godina.

To je predmet tako obiman i višeslojan da bi za njegovo kompletno predstavljanje bilo potrebno nekoliko golemih tomova. U ovoj knjizi sam samo u grubim crtama naznačio određene principe, metode i karakteristike unutrašnjeg života muslimana svih klasa – počev od osmog veka pa sve do danas. Kročili su teškim stazama, krčeći mračne i zbunjujuće bogaze. Ali, iako im se ne možemo pridružiti, svaki podatak koji dobijemo o njihovom religioznom okruženju i duhovnoj istoriji pomoći će nam da razumemo neobična iskustva o kojima izveštavaju.“ (Iz predgovora autora)

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi