cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Čari psihoterapije

Originalna cena je bila: 1,815.00 RSD.Trenutna cena je: 1,452.00 RSD. Sa PDV-om

Otvoreno pismo novoj generaciji terapeuta i njihovim klijentima

  • Izdavač: Psihopolis
  • ISBN: 9788686653444
  • Broj strana: 276
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • Godina izdanja: 2011

Nema na zalihama

SKU 22114 Kategorija Oznake ,

Savete iz ove knjige Irvin Jalom je izvukao iz svojih beležaka nastalih tokom četrdesetpetogodišnje kliničke prakse. Jalom savetuje studente da ne shvataju izabrani psihijatrijski modalitet kao sektu i predlaže im pluralizam u kojem se efikasne intervencije crpe iz nekoliko različitih terapijskih pristupa.

Ova knjiga ni u kom slučaju nije zamišljena kao sistematičan pririručnik. Umesto toga autor ju je namenio da služi kao dodatak sveobu-hvatnom programu obuke, a 85 kategorija u ovoj knjizi odabrao je nasumično i odlučio se za one koje su ga najviše zainteresovale.

Grupisao ih je na pogodniji način za čitaoce:
– Priroda odnosa terapeut – pacijent sa posebnim naglaskom na ovde i sada
– Preusmeravanje sa procesa na sadržaj – predlozi metoda istraživanja krajnjih zabrinutosti o smrti, smislu života i slobodi
– Različita pitanja koja se pojavljuju u svakodnevnom terapijskom radu
– Korišćenje snova u terapiji
– Opasnosti i prednosti terapijskog rada

Tekst knjige je prošaran velikim brojem Jalomovih omiljenih specifičnih fraza i intervencija pri čemu on istovremeno podstiče spontanost i kreativnost. Njegova preporuka je da na te intervencije čitaoci ne gledaju kao na određeni recept za proceduru, jer se on nada da će čitaoci naći sopstveni kreativni način da ono što je on naučio prilagode svojim uslovima i primenjuju u svojim specifičnim radnim okruženjima.

Jalomova briga za edukaciju budućih generacija terapeutaU podnaslovu ove knjige stoji da je knjiga otvoreno pismo novoj generaciji terapeuta i njihovim klijentima, jer već u predgovoru Jalom jasno iskazuje svoju brigu za to gde će se edukovati budući uspešni terapeuti. Tvrdi da se neće obrazovati na specijalističkim programima psihijatrije, jer je psihijatrija na ivici da napusti psihijatriju a mladi stručnjaci su prisiljeni da se specijalizuju za psihofarmakologiju.

Pod sličnim pritiskom tržišta su i klinički psiholozi koji su na doktorskim studijama podučavani terapiji koja je kratkotrajna i usmerena na simptom.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi