cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Koju igru igraš? Erik Bern

Original price was: 968.00 RSD.Current price is: 770.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Psihopolis
  • Broj strana: 211
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • Format: 21 cm
  • Godina izdanja: 2013.
  • ISBN:  978-86-86653-71-0

Nema na zalihama

Ova knjiga je prvenstveno bila zamišljena kao nastavak moje Transakcione analize u psihoterapiji , ali je pisana tako da se može čitati i razumeti sama po sebi. Teorija neophodna za raščlanjivanje i jasno poimanje igara sažeta je u I delu. U II delu su opisi pojedinih igara. Novi klinički i teorijski nalazi koji, zajedno sa ranijim, mogu da olakšaju u izvesnoj meri shvatanja šta znači biti oslobođen od igranja „igara“ nalaze se u III delu. Oni koje ova tema posebno interesuje dobro bi učinili da potraže i prethodnu knjigu.

Čitalac prve knjige naći će u ovoj drugoj, pored teorijskih pročišćenja, i neke manje izmene u terminologiji i stanovištima, građene na novim razmišljanjima, štivu i kliničkom iskustvu.
Potreba za ovom knjigom javila se posle učestalih traženja od studenata i iz publike na javnim predavanjima da se sačini nešto kao inventar „igara“ i da se kaže nešto više o igrama koje su pominjane za ilustraciju opštih načela transakcione analize.* Zato dugujem zahvalnost tim studentima i uopšte publici, a posebno mnogim pacijentima koji su mi skrenuli pažnju na nove igre, pomogli da ih opišem ili imenujem.Gospodin Klod Stajner (Steiner), koji je ranije bio direktor istraživanja na Seminarima socijalne psihijatrije u San Francisku, a sada je na Odeljenju za psihologiju Univerziteta Mičigen u Enarboru, zaslužuje posebno pominjanje iz dva razloga. On je preduzeo prve eksperimente kojima su potvrđeni mnogi od teorijskih stavova o kojima je ovde reč, a rezultatima tih eksperimenata znatno je doprineo i boljem razumevanju prirode autonomije i bliskosti. (Predgovor autora)

Knjiga koja je ubrzo po objavljivanju postala globalni hit. Štampana je u preko dvadeset pet miliona primeraka, na dvadeset jezika, ipak svaka nova generacija otkriva ovu knjigu i tako se održava njena stalna popularnost. Ubraja se među pedeset najvažnijih psiholoških knjiga objavljenih u proteklih stotinu godina.Erik Bern, američki pshijatar i psihoanalitičar imao je dragocenu sposobnost da kompleksne pojave ljudske duše i međusobnih odnosa izrazi na jednostavan način. Utemeljio je transakcionu analizu (TA) kao novi, širko psihvaćeni psihoterapijski pravac.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi