cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Moja ljubav Indija

Original price was: 1,089.00 RSD.Current price is: 871.20 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Babun
  • ISBN:978-86-83737-18-5
  • Broj strana :200
  • Povez: Broširan
  • Format:20 x 20 cm
  • Pismo :Latinica

Nema na zalihama

Indija se odrekla svega u korist jedne jedine po­trage, potrage za isti­­nom”, ističe Ošo u knjizi Moja ljubav, Indija. „Naravno, ova potraga nije ista kao u drugim zemljama. U drugim zemljama ljudi su mislili o istini; u Indiji nisu mislili o istini – jer, kako se može misliti o istini? Istinu ili znaš ili ne znaš; mišljenje nije mo­guće, filozofija nije moguća… Nije potrebna logika niti genijalnost; pot­rebne su samo oči.

Na stranicama ove knjige srešćemo se sa oča­ra­vajuæom vizijom ono­ga što Ošo naziva „prava Indija“, a to je ona Indija koja je iznedrila prosvetljene mistike i genijalne muzičare, in­spi­risala poeziju upa­nišada i oča­ravajuću arhitekturu Tađ Mahala. Putovaćemo kroz predele indijske „zlatne pro­šlosti“ zajedno sa Aleksandrom Velikim i upoznati se sa neobičnim ljudima sa kojima se on upoznavao. Do­bićemo karte za sedišta u prvom redu da bismo uživali u komadu o legendar­nom vladaru Mogula, caru Akbaru, a onda ćemo pratiti do­gađaje oko Bude Gotame i njegovih učenika, skoro kao da smo i sami njihovi učesnici.

A na kraju predstave otkrićemo zbog čega je Indija vekovima predstavljala magnet za duhovne tragače svih profila, i kakav je njen doprinos ljudskoj potrazi za istinom.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi