cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Trunje Kšištof Varga

618.20 RSD Sa PDV-om

  • Izdavač: Plato
  • Broj strana: 323
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • Format: 13×20 cm
  • Godina izdanja: 2013.

Na zalihama

SKU 26436 Kategorije ,

Odlična jezička imaginacija Kšištofa Varge svet savremene stvarnosti stavlja pod lupu pronicljivog, bespoštednog kritičara, koji svojim jetkim zapažanjima razobličuje porodične, društvene odnose, i vrši radikalno seciranje modernog doba, iz vizure, nama po mnogo čemu srodne, Poljske. U literarnom maniru Tomasa Bernharda, hrabro se prihvata eshatoloških razmišljanja, suočavanja s prazninom sopstvenog života, izruguje se savremenom imperativu lakoće i zadovoljstva.

Pjotr Avgustin, prototip antijunaka, preuzima na sebe ulogu anonimnog preispitivača vladajućih vrednosti. Dok tavori u svakidašnjici svoje promašene egzistencije, gde kao putujući trgovac jezdi Poljskom u vozovima koji stalno kasne, jedino u klasičnoj muzici pronalazi svoje pribežište. U neprekinutom monologu neuklopivog, u savremeni svet nesmestivog junaka, prepoznajemo dramu čoveka koji oseća nepripadnost sopstvenoj porodici iz koje je ponikao ali i nemogućnost prianjanja uz drugo ljudsko biće što rađa suštinsku samoću.

Gusto izlivene žuč i gorčina glavnog junaka artikulišu se u glasni krik protesta protiv mnogoljudne armije novopečenih menadžera i korporacija, intelektualne degeneracije, praznih slogana i života bez smisla svedenog na prežderavanje i fiziološke procese.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi