POPULARNA LINGVISTIKA U ŠKOLI Milan Šipka

480.00 RSD Sa PDV-om

  • Izdavač: Prometej
  • Povez: Tvrd
  • Broj strana:99
  • Format: 20 cm
  • Pismo:Ćirilica
  • ISBN: 9788651501336

Nema na zalihama

Opis

Široka namena biblioteke „Popularna lingvistika“ (sa šest knjiga  Milana Šipke i Ivana Klajna: Priče o rečima. Zanimljiva gramatikam Zašto se kaže? Strani izrazi i izreke. Rečnik jezičkih nedoumica. Ispeci pa reci)ogleda se,pored ostalog,i u mogućnostima njene primene u nastavi maternjeg jezika u osnovnim i srednjim školama,kao i na fakultetima za obrazovanje  nastavnika predškolskog  vaspitanja,razredne nastave i srpskog jezika.

U ovom priručniku date su didaktivne napomene,objašnjenja i uputstva  nastavnicima maternjeg jezika kako da zanimljive sadržaje pojedinih knjigau okviru Popularne lingvistike iskoriste u obradi nastavnih jedinica  iz gramatike,pravopisa i kulture izražavanja,kao i na časovima domaće lektire, u radu lingvističkih sekcija, takmičenjima u poznavanju maternjeg jezika i drugim vidovima nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Na taj način pružena im je konkretna pomoću radu i ujedno dat podstreh  da korišćenjem popularnih tekstova u navedenim knjigama,koje u tom smislu pružaju široke mogućnosti,sami iznalaze inventivnije i savremenije pristupe objačnjavanju jezičkih pojava i tako doprinesu  uspešnijem ostvarivanju programskih zadataka,a samim tim i podizanju nivoa lingvističkog obrazovanja i kulture govora naših učenika.

Dostupno u:

Leo Commerce online prodavnici
Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!