Biblika – Biblijski atlas

11,800.00 RSD Sa PDV-om

Broj strana: 575
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 34 x 26 cm

Nema na zalihama

Kategorija

Opis

Doživite i upoznajte najčitaniju knjigu svih vremena – Bibliju, na izuzetan način!

Biblika: biblijski atlas vodi čitaoca na uzbudljivo i čudesno putovanje kroz svet, kulturu, geografiju i istoriju biblijskih zemalja.
Međunarodni tim stručnjaka sa prestižnih svetskih univerziteta (Oksford, Kembridž, Jejl, Tel Aviv) pomogli su da se kroz jasne tekstove, detaljne mape, legende mapa, tabele, indeks… i mnoštvo umetničkih prikaza biblijskih događaja na izuzetan način oživi svet Biblije.

Biblika se ne bavi teološkim tumačenjima Biblije, već sa naučnog aspekta – istorijskog, geografskog, arheološkog, etnološkog i kulturološkog posmatra i objašnjava biblijske događaje i postupke pojedinih biblijskih ličnosti, iznosi arheološka otkrića i istorijske dokaze koji u većini slučajeva potvrđuju biblijske zapise.

Poslednja dva poglavlja govore o životu i učenju Isusa Hrista, predstavljaju ceo društveno-istorijski kontekst u kome je živeo i delovao, kao i nastanak i širenje hrišćanstva.

Na kraju su dati rodoslovi svih vladara i pregled svih carstava, kraljevstava i dinastija koji se pominju u Bibliji, kao i Isusov rodoslov, tabela Deset božijih zapovesti…

Na taj način, Biblika premošćava hronološki, kulturološki i geografski jaz između današnjeg čitaoca i biblijskog sveta i pomaže da shvatimo mnoge događaje i upoznamo ličnosti koje stoje u osnovi razumevanja cele evropske kulture i civilizacije.

Dostupno u:

Leo Commerce online prodavnici
Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!