cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Sara se smejala – Vanesa L. Oks

Original price was: 726.00 RSD.Current price is: 363.00 RSD. Sa PDV-om

  • Godina: 2012
  • Izdavač: Narodna knjiga
  • Pismo: Latinica
  • Format: 24cm
  • Br. strana: 197
  • ISBN: 978-86-331-3485-9
  • Autor: Vanesa L. Oks

Nema na zalihama

SKU 29527 Kategorija

Eva, Marija, Ester, Nojemina, Ruta, Rebeka. Ova i imena mnogih drugih žena iz Starog zaveta odzvanjaju u našoj mašti. Međutim, koliko stvarno znamo o našim biblijskim pramajkama? U originalnom tekstu, njihove priče su kratke i zaodenute pitanjima. Kako se Eva snalazila na svom putovanju do mudrosti? Šta je omogućilo Hagar da održi sebe i sina Ismaila u divljini? Kako je Marija ulila nadu izbeglicama iz Egipta? I što je najvažnije, kakva trajna naravoučenija mogu ove žene da danas podele sa nama?

U ovoj raskošnoj zbirci, Vanesa Oks oživljava legende o biblijskim matrijarsima koristeći sopstvenu formu midraša, kreativnu ali naučnu obradu svetih dela, koja dopunjuje original.

Pronalazeći sopstveni, izrazito ženski glas u ovoj tradicionalnoj umetnosti, Oksova prepričava neverovatne priče o biblijskim pogavarkama, popunjavajući praznine i odgovarajući na neka ključna pitanja koja su ostala iza originalnog teksta.

Za svaku od žena u knjizi Sara se smejala autorka najpre prevodi hebrejske odlomke u kojima se dotična žena pojavljuje, a zatim predočava novu, nadahnutu verziju priče, nudeći kreativan način povezivanja ovih heroina, čineći njihove muke i trijumfe relevantnim za današnje žene.

Prisne, drage i mudre, majke, žene i služavke koje ćete naći ovde, otkrivaju se kao moralni uzori, od Evinog buntovničkog kušanja mudrosti do opravdanog gneva Jovove žene.
Spoznavanjem darova ovih drevnih žena, otkrićete zanosne načine prihvatanja sopstvenih ličnih darova i dobićete nov uvid u:
– nalaženje sopstvene unutrašnje mudrosti
– izražavanje sospstvenog bića
– negovanje pravog prijateljstva
– održavanje romantičnih veza
– podizanje porodice
– kako da živite ispunjenim i blagoslovenim životom

i još mnogo toga.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi