cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Jedan procenat doktrine – Ron Zuskind

Original price was: 264.00 RSD.Current price is: 224.40 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Leo commerce
  • ISBN: 978-86-7950-005-2
  • Broj strana: 412
  • Povez: Broširan
  • Format: 150x230mm

Na zalihama

SKU 8533 Kategorije , Tag

Novinar, dobitnik Pulicerove nagrade i autor bestselera Ron Zuskind uvodi nas u stvarne američke bitke sa nasilnim, nemilosrdnim teroristima – u igru „ubij ili budi ubijen“, koja se vodi od Ovalnog kabineta sve do ulica Karačija.

Možda mislite da znate šta je „rat protiv terorizma“. Međutim, da biste to zaista saznali, morate pročitati ovu knjigu.
Zuskind je napisao knjigu koja će vas pridobiti naracijom uz odsustvo svake fikcije, ispunjenu ekskluzivnim, istorijski znamenitim raskrinkavanjima koja će odjeknuti širom Amerike i širom sveta.Koji je vodeći princip najmoćnijeg naroda na svetu dok traga za svojim neprijateljima unutar zemlje i po inostranstvu?

Jedan procenat doktrine je duboko čuvana tajna, srž američke slikovnice iz stvarnosti: strategija propusta koju je osmislio Dik Čejni, koja odvaja Ameriku od svojih sidrišta i koja je pokrenula sve – od rata u Avganistanu do rata u Iraku, pa sve do globalne potrage za ratnicima džihada.

Priča počinje 12. septembra 2001, onog dana kada je Amerika počela da se sabira kako bi odgovorila na nešto nezamislivo. Konačno, taj odgovor će oblikovati i sam karakter nacije.
Zuskind priča o tome šta se zapravo događalo u naredne tri godine, iznutra, prateći tragove ključnih likova – veoma važnih ličnosti, od predsednika i potpredsednika, do Džordža Teneta i Kondolize Rajs, koji nadzirući pomno „rat protiv terora“ izveštavaju svoju anksioznu naciju o napretku; i „nevidljivih“ muškaraca i žena iz senke, kojima je prepušteno da improvizuju planove kako bi pobedili novog neprijatelja u iscrpljujućoj trci protiv propasti.

Unutrašnje bitke između ovih timova – jednog pod svetlima reflektora i drugog koji bije bitke na terenu – otkrivaju sve ono sa čim se Amerika suočava i šta je postigla u ovom dobu terora.Ko u stvari vodi spoljnu politiku Sjedinjenih Država?

Da li postoji operativna ćelija opremljena oružjem za masovno uništenje unutar Sjedinjenih Država? Da li su neki od najopasnijih terorista na svetu, uključujući i vođe Al Kaide, bili hapšeni, pa nekim slučajem pušteni? Može li Amerika odneti prevagu u borbi nad neprijateljima koji su strpljivi, genijalni, sigurni u sebe i imaju taktičku prednost?

Sa svojim pristupom visokim funkcionerima, i bivšim i sadašnjim, koji niko drugi nema, Ron Zuskind – autor knjige Cena lojalnosti, koja više nego bilo koja druga razotkriva tajne o Bušovoj administraciji – konačno odgovara na pitanja zbog kojih Amerikanci noću ne spavaju.

I u ovoj zapanjujućoj knjizi parafrazirao je rasprave koje uznemiravaju svet.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi