cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Deset nobelovaca – razgovori u Parizu – Branka Bogavac

Original price was: 1,089.00 RSD.Current price is: 792.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Miba Books
  • Broj strana: 308
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Tvrd
  • Format: 20 cm
  • Godina izdanja: 2018.

Nema na zalihama

SKU 35124 Kategorija

„Projekat U sazvježđu velikana nastao je od mojih intervjua sa najznačajnijim stvaraocima druge polovine XX i početka XXI vijeka. Ispostavilo se da je to ne samo niz portreta, već i jedna slika epohe koju su oni dali kako svojim djelima tako i svojim životnim držanjem i ubjeđenjima.

Prvi tom U sazvjezđu velikana obuhvata isključivo dobitnike Nobelove nagrade za književnost i za mir. Nobelovci su jedan putokaz u svijetu u kome savremen čovjek ne zna gdje da se okrene. Drama postojanja i borba za ljudsko dostojanstvo mogu da se uče iz njihovih života i djela, kao i postojanost, duševnost, ljubav prema riječi, spas koji ona nosi i njeno magično dejstvo. Zato je logično početi ovo izdanje s onima koji su srećno „obilježeni“ od sudbine, i koji su se time zauvijek svrstali u ovo sazvježđe. Nobelova nagrada je san svakog pisca, ali ona zahtijeva i nešto izuzetno u stvaralaštvu.

Ovaj izbor nobelovaca mi je otkrio da se u mojim razgovorima krije neprestani dijalog pisaca koji oni vode sa svojom epohom i među sobom. A to je stalna misao o ljepoti života, o značaju riječi, o sudbonosnoj važnosti svjedočenja i ostavljanju traga iz koga se budućnost iznova rađa. Nekada su njihove misli strahovita upozorenja šta može da se dogodi cijelom čovječanstvu, a nekad velika vjera u čovjeka i bolju budućnost.“ – Iz predgovora Branke Bogavac

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi