cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

SPECIJALNA VETERINARSKA PATOLOGIJA

Original price was: 16,170.00 RSD.Current price is: 12,936.00 RSD. Sa PDV-om

Autor Donald M. McGavin

ISBN 9789536926633

Godina izdanja 2008

Izdavač STANEK, VARAŽDIN

Broj stranica 1175
Format i dimenzije 215 x 275mm, tvrd povez

Nema na zalihama

Kategorija

OVO JE SVEUČILIŠNI UDŽBENIK – NEOPHODAN SVIM VETERINARIMA I STUDENTIMA VETERINE, VETERINARSKIM FAKULTETIMA I VETERINARSKIM ORDINACIJAMA (STANICAMA) – JEDINI OVE KVALITETE I OBIMA NA OVIM PROSTORIMA!!!

Knjiga je u svijetu objavljena 2007. godine kao IV. izdanje te je već uvrštena kao obaveni osnovni udžbenik specijalizantima patologije u SAD-a i Europskoj zajednici. Izrazito je sveobuhvatna, opsežna i pokriva sva područja veterinarske patologije,a pojedini njeni djelovi predstavljaju i diplomsku studentsku literaturu.

Predstavlja sam vrh udžbeničke pa i znanstvene literature, a u Hrvatskoj je prihvačena kao nezaobilazni sveučilišni udžbenik.

Djelo je namijenjeno prije svega veterinarskoj struci što uključuje studente diplomske i poslijediplomske nastave, te veterinare na terenu kojima će moći poslužiti čak i kao atlas patologije domaćih životinja. Naravno, i drugi stručnjaci iz područja biomedicine i to pogotovo oni koji se u svome radu susreću s pokusnim životinjama će se moći poslužiti ovim udžbenikom.

Radi se o temeljnom djelu iz područja veterinarske patologije, sa čijom se sveobuhvatnošću djela na drugim jezicima, gotovo ne mogu uspoređivati. Četvrto izdanje objavljeno je 2007. godine i obavezni je udžbenik specijalizantima patologije u SAD-u i Europskoj zajednici. Odlučili smo ne izdati cijelu knjigu, već njezin veći dio: Patologiju organskog sustava. Prevođenje ovog važnog dijela knjige, namijenjene veterinarskoj struci, diže edukacijski nivo struke na bitno višu razinu i kao takvo predstavlja znanstveno djelo, u usporedbi s kojim se prosuđuje sva dosadašnja literatura s tog područja izdana u Hrvatskoj

Sveobuhvatan tekst veterinarske patologije s tiskom u boji. Hrvatsko izdanje četvrtog američkog izdanja ove široko prihvaćene knjige predstavlja opsežan tekst specijalne veterinarske patologije, odnosno patologije organskih sustava. Svako poglavlje je logično organizirano na način da sadrži kratak pregled osnovnih anatomskih, histoloških i fizioloških obilježja nakon kojega se iznose funkcionalne i kongenitalne nenormalnosti te rasprave o virusnim, bakterijskim i parazitskim bolestima te tumorima.
Kako je izrazito sveobuhvatna, opsežna i pokriva sva područja veterinarske patologije pojedini njeni djelovi predstavljaju i diplomsku studentsku literaturu. Objavljivanje prijevoda „Specijalne patologije“ to jest „Patologije organskih sustava“, bi izjednačilo nastavu i gradivo ovog posebno važnog predmeta u RH s nastavom u EU i Americi. Premda postoje još i neka druga djela napisana na engleskom, njemačkom, francuskom ili nekom drugom jeziku, gotovo se ne mogu uporediti s ovim djelom koji predstavlja sam vrh udžbeničke pa i znanstvene literature. Takva literatura napisana hrvatskim jezikom ne postoji i s obzirom na mali broj nastavnika veterinarske patologije, nemoguće nam je napisati izvorno djelo slične kvalitete. Kako se radi o prijevodu, svo stručno nazivlje i jedinice će biti u potpunosti prilagođeno hrvatskoj jezičnoj praksi, što je još jedna od važnih značajki ovoga prijevoda.
Unutar potpuno prerađenog četvrtog izdanja također možete naći: Živopisne ilustracije u boji koje razjašnjavaju složene pojmove, Naglasak na mehanizmu bolesti – oštećenje na organskoj, tkivnoj, staničnoj i molekularnoj razini, Postupno prikazivanje slijeda bolesti(ulazna vrata, ciljne stanice, stanično oštećenje, morfologija oštećenja /makro i mikrolezije, ishod oštećenja, kliničke posljedice, obrambeni mehanizmi protiv mikroorganizama i štetnih stvari)

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi