cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Prazan čamac – OSHO

Originalna cena je bila: 1,122.00 RSD.Trenutna cena je: 841.50 RSD. Sa PDV-om

Susreti sa ništavilom

 

  • Izdavač: Leo Commerce
  • Broj strana: 254
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • Format: 15 x 23 cm
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 9788679504463

Na zalihama

Posećujete hramove, crkve, sveštenike, ali i tamo tražite savete kako da postanete neko i nešto u drugom svetu, tražite način da nešto postignete, tražite način da uspete. Ambiciozan um prati vas kao senka. Kud god da idete, nosite misli o profitu, postignuću, uspehu, sticanju. Ako mi se neko obraća s tom idejom, neka se okrene i neka ode odmah – bežite koliko vas noge nose jer ja vam ne mogu pomoći da postanete neko i nešto.

Nisam vam neprijatelj. Mogu vam pomoći samo da postanete niko. Mogu vas samo gurnuti u provaliju… beskrajnu. Nikad nikud nećete stići; jednostavno – rastvorićete se.

Padaćete, padaćete, padaćete i rastvaraćete se, i kad se rastvorite, osetićete svu ekstazu egzistencije. Sve što živi slaviće taj događaj.Iz knjige: Prazan čamac

Da bismo bolje razumeli sebe, Osho nam tumači taoističku poruku o samorealizaciji, staru tri hiljade godina, kroz priče kineskog mistika Čuang Cea. Naziv ove knjige potiče od jednostavne priče o čoveku koji prelazi reku i o sudaru njegovog čamca sa praznim čamcem. Priča se razvija u učenje o emocijama – u ovom slučaju o besu – na lako razumljiv način koji duboko utiče na čitaoca i čudesno menja svakoga ko primeni tehniku budnosti.

Prazan čamac je prazan um, bez ega – biti niko. Osho opisuje Čuang Cua kao retku pticu jer je najteže na svetu, gotovo nemoguće, skoro nedostižno – postati niko.

 

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi