Komplet NK 3 – 10 naslova

2,200.00 RSD Sa PDV-om

Komplet NK 3 – 10 naslova

 

Ulica na ljuljašci – Vesna Ćorović Buturić

Nagrada Neven 1999.
Žiri svoju odluku obrazlaže rečima:
Vesna Ćorović – Butrić svoju toplu, patetičnu porodičnu osećajnost ugrađuje u priču o prošlosti i sadačnjosti, smeni generacija“. Na početku prve priče u knjizi „Ulica na ljuljašci“ Vesna Ćorović-Butrić to pripoveda: priču jedne, ili svake mame. Mama ima i prirodnu biološku i književnu subjektivnu privilegiju: ona rađa dete i stvara priču: „Ti si tatino zrno oriza, mamino zrno zlata, dedino zrno pasulja“.
To zrno zlata, mamin sin – junak je ovih priča koje su, takođe i odvojene i povezane u niz i ritam, nalik labavom romanu

Čarobnjakov sestrić – K. S. Luis

Borba dobra protiv zla vodjena u magicnom svetu Narnije svrstava ovu knjigu u najfantasticnije i najbolje decije romane ikada napisane.

 

Dreser životinja – Mikaela Morgan

Šeli Holms je odlučila da postane poznat dreser životinja, ali ima jedan mali problem, nema životinju koju bi dresirala.

Možda bi njen nestašni pas mogao da joj bude od pomoći.

 

Pokvareni Rimljani – Teri Deri

Istorija sa svim svojim nestašlucima!

Knjiga Pokvareni Rimlajni opisuje život naroda u Britaniji za vreme Rimljana od groznog Nerona i drugih užasnih imperatora, do hrabrog Bodike i jadnih starih seljaka, koji pokušavaju da vrate Rimljane tamo odakle su došli.

Putovanje šumskih patuljaka oko sveta – Murzilka

Družina šumskih jagoda patuljaka, predvođena Murzilkom, putuje belim svetom!
U njihovom društvu doživećete niz pustolovina koje će ozariti vaša lica!

 

Omraženi okeani – Anita Ganeri

Da li te geografija smara? Dosta ti je klasicnih karti, sumornih gomila stena i dosadnih dijagrama? Reci zbogom dosasnim casovima geografije i pripremi se da zaroniš u mracne vode Omraženih okeana. Neka te produ žmarci na pomen brodova zauvek izgubljenih u zbunjujucem Bermudskom trouglu. Neka ti zubi zacvokocu pred groznim modernim gusarima koji haraju današnjim morima. Zadrhti kada budeš ispitivao sadržaj stomaka velike bele ajkule. Saznaj da li si dovoljno nautican da se prijaviš u mornaricu… I još mnogo toga u najnovijoj knjizi iz edicije Užasna geografija.

 

Satni mehanizam – Filip Pulman

Izmučeni šegrt kod sajdžije i smrtonosni vitez u oklopu. Mehanički princip 0  i zlokobni dr Kalmenijus, za koga neki kažu da je đavo… Navijete ove likove, smestite ih u priču o hladnoj zimskoj noći kada sneg kovitlavo pada, pa će se iznenada život i priča stopiti na izuzetno sablastan i nezaustavljiv način. Gotovo kao satni mehanizam.

 

Vlatko Pidžula – Mirjana Stefanović

Dragi moj mladi čitaoče i mlađa ili starija čitateljko,
Nadam se da će ti se ova moja knjiga svideti i da ćeš u njoj pronaći bar nešto o čemu vredi razmisliti, što ćeš upamtiti i prepričavati svojim drugaricama i drugovima, što svaki pisac, pa tako i ja voli. Vlatko Pidžula, evo, izlazi po drugi put. Prvi put objavljen je daleke 1962. godine i dobio je nagradu Neven. Ta se nagrada dodeljuje najboljoj dečjoj knjizi štampanoj u Srbiji, a ime je dobila po časopisu Neven, kojeg je uređivao čika Jova Zmaj… Mnogo volim da čitam i još više da putujem i do sada sam obišla preko 30 zemalja na svim kontinentima osim Australije. Možda ću jednog dana dospeti i do nje i tamo sresti baš tebe. Što da ne, nikad se ne zna…Za sad te puno pozdravljam,

Mirjana Stefanović

 

Ema-es-es-a, Pipi Duga Čarapa – Mirko S. Marković

Jedinstvena antologija kratke formei savremene komunikacije današnje dece koja uči odrasle

kako da opšte sa svojim potomcima i kako da od njih nauče sve ono što su zaboravili kada su odrasli.

 

Južni pol – Ketrin Čarli

Ovo je priča o dva čoveka – dva smrtna protivnika koja se nikad nisu srela. Obojica su rešeni da budu prvi čovek koji je stigao do Južnog pola, ali mogu li da prežive ekstremne uslove: udare vetra, ledeni kontinent Antarktika? Svaki od njih se suočava sa tim izazovom na drugačiji način…

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi