cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Manipulacija – Robin Stern

Original price was: 1,045.00 RSD.Current price is: 845.90 RSD. Sa PDV-om

Autor: Robin Stern
ISBN: 9788660357689
Godina izdanja: 2020
Broj strana: 251
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 23 cm

Izdavač: Harmonija

e treba nikada da slušate kritiku koja je prvenstveno prisutna da bi vas povredila, sve i da u sebi poseduje i trunku istine.

Da li ste zaslepljeni?

Proverite ove jasne znakove:

1. Neprestano se preispitujete.
2. Pitate se „Da li sam previše osetljiv/a?“ više puta dnevno.
3. Često se pitate da li ste „dovoljno dobra“ ćerka/supruga/zaposlena/prijateljica.
4. Teško vam je da donesete jednostavne odluke.
5. Dvaput razmislite pre nego što u razgovor uključite obične teme.
6. Za ponašanje svog partnera često smišljate izgovore pred porodicom ili prijateljima.

Vaš suprug prelazi granicu u flertovanju sa drugom ženom na večeri. Kada se suočite s njim, on traži da prestanete da budete nesigurni i da ga kontrolišete. Nakon dugačke svađe, izvinjavate mu se što ste mu pravili problem.

Šef je podržao vaš projekat kada ste se privatno našli u njegovoj kancelariji, pa ste krenuli da radite u punoj snazi. Ali na velikom sastanku osoblja – na kom ste i vi – iznenada menja stav i javno kritikuje vaše loše procene. Kada mu kažete da će ovo uticati na vaš autoritet, saopštava vam da je vaš projekat loše osmišljen i da ćete, u budućnosti, morati da budete oprezniji. Počinjete da preispitujete svoju kompetenciju.

Vaša majka omalovažava vaš stil, posao, vaše prijatelje i dečka. Ali umesto da se suprotstavite, onako kako vam prijatelji savetuju, kažete im da je vaša majka često u pravu i da bi ozbiljna i zrela osoba trebalo da istrpi i kritiku.

Ukoliko smatrate da ovakve stvari ne mogu vama da se dese, razmislite još jednom. Zaslepljivanje nastupa kada neko pokušava da vas natera da uradite ono što znate da ne bi trebalo, kao i da vas natera da verujete u nešto bez osnova. To se može desiti vama i verovatno već jeste. Zaslepljivanje je podmukli oblik emocionalnog zlostavljanja i manipulacije, teško ga je prepoznati, a još teže osloboditi ga se.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi