cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Jelena 93 – Mile Kordić

Originalna cena je bila: 1,452.00 RSD.Trenutna cena je: 1,068.10 RSD. Sa PDV-om

Autor: Mile Kordić
ISBN: 86-83583-43-0
Godina izdanja: 2020
Broj strana: 485
Pismo: Ćirilica
Povez:
Format: 14.5×20 cm
Izdavač: Knjiga komerc

Nema na zalihama

Roman „Jelena 93“ krvavo je svedočanstvo o tragediji srpskog naroda u Bosni. Glavna junakinja, Jelena, poverovala je da se prošlost može zaboraviti i da užas koji je njen otac osetio kada je ugledao svoje krvnike na vratima stana u Sarajevu, nema opravdanja. Prateći svoja čista osećanja, borila se za ljubav, unapred osuđenu na propast. Safet je postao Saša, ali kandila koja su, iz davnih vremena, ostala na tavanu njegove kuće u Hercegovini sablasno su je podsećala na tihi sukob i prikrivenu netrpeljivost koja je postojala godinama unazad. Rat u Bosni pokrenuo je talas mržnje koji je u jednom trenutku bilo nemoguće zaustaviti.

Pakao kroz koji Jelena, zajedno sa drugim Srpkinjama, prolazi u muslimankim logorima, teško je opisati. Snagu da prežive nalaze u veri i molitvama, jedinim sredstvima kojima mogu da se odbrane od nerazumne mržnje.
Rat u Bosni 1993. nije bio samo rat među ljudima, već i rat rečima. Autor romana „Jelena 1993.“ Mile Kordić, paralelno sa sudbinom Jelene, prati i sudbinu američkog novinara u Bosni. Medijski rat, vođen iz Vašingtona i drugih centara vlasti, bio je podjednako prljav.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi