cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Samokontrola kroz svesnu autosugestiju – Emil Kue

Originalna cena je bila: 484.00 RSD.Trenutna cena je: 387.20 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Leo Commerce
  • Broj strana: 132
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Broširan
  • Format: 17 cm
  • ISBN: 9788679503930

Na zalihama

Prvobitno objavljena 1922, knjiga Samokontrola kroz svesnu autosugestiju uzburkala je kako naučne, tako i religijske zajednice. Tvrdnje Emila Kuea da ponavljanje izvesnih rečenica, ili mantri, može pozitivno uticati na zdravlje i sreću pojedinca dovele su u pitanje postojeće oslanjanje na hemikalije i sveštenstvo.

Međutim, te teorije, koje su iznete jednostavno i detaljno u njegovom radu, bile su utemeljene na njegovim ličnim iskustvima sa pacijentima, uključujući i pouzdane metode kao što su terapija uslovljavanja i placebo efekat.

Pošto su ga često pozivali da drži predavanja na tu temu, konačno je bio motivisan da sve to zapiše vođen željom da omogući ljudima da sami sebi pomognu.

Emil Kue (26. februar 1857 ? 2. juli 1926), bio je francuski psiholog i apotekar koji je predstavio popularni metod psihoterapije i samopoboljšanja zasnovan na optimističkoj autosugestiji. Kue je besplatno lečio mnoge pacijente u grupama.

Sajrus Hari Bruks (1890?1951), autor raznih knjiga o Kueu, tvrdio je da je stopa uspešnosti Kueovog metoda bila 93%. Među preostalih 7% spadaju oni ljudi koji su bili suviše skeptični u pogledu Kueovog pristupa i oni koji su odbijali da ga priznaju.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi