cropped-leo-logo-horizontalan-manji-1-1.png

Izdanci Šumadije – Milica Jakovljević Mir-Jam

Originalna cena je bila: 440.00 RSD.Trenutna cena je: 220.00 RSD. Sa PDV-om

  • Izdavač: Štampar Makarije
  • Broj strana: 330
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Mek
  • Format: 21 cm
Kategorija Oznake ,

U vreme kada je moderna književnost doživljavala svoj procvat, između dva svetska rata, Milica Jakovljević, koja se potpisivala pseudonimom MIRJAM, pisala je svoje romane u tradicionalističkom maniru.

Ovi romani i danas plene pažnju široke čitalačke publike.

Njena sabrana dela mnogo puta su štampana, ali da bi bila kompletna nedostajala im je knjiga „Izdanci Šumadije“, koja do sada nije štampana.

Spisateljica nije stigla da u svoju autobiografsku prozu unese sve podatke koje je nameravala, nije stigla da je stilski dotera, ali to ne umanjuje vrednost ovog teksta, koji nam pored iscrpne autorkine biografije, nudi i brojne podatke o palanačkom životu, o životu za vreme austro-ugarske okupacije, o starom Beogradu.

„Izdanci Šumadije“ nije samo intimna priča o odrastanju, školovanju i ljubavi, o smrti sestre i roditelja, to je istinita priča, koja nam otkriva i zanimljivosti iz života značajnih ljudi tog doba, kao što su pesnik Vojislav Ilić ili Steva Jakovljević, pisac čuvene „Srpske trilogije“, za kog malo ko zna da je rođeni brat Milice Jakovljević, koja je svoje prve radove stidljivo potpisivala inicijalima, da bi kasnije pozajmila ime francuske književnice Mirjam Hari.

„Izdanci Šumadije“, autobiografija Kragujevčanke, seoske učiteljice, novinarke i književnice MIRJAM uzbudljiva je i zanimljivao koliko i njeni najčuveniji romani.

Ostvarite kupovinu u iznosu od 3.000 RSD kako biste aktivirali besplatnu dostavu!
Novo

Nedavno dodati naslovi